herman, wypaśnie :diabelski_usmiech
podpowiedz jeszcze jak w tą kostkę od modułu się wbiłeś z dodatkowym kablem ? na wcisk czy przylutowałeś się ?
na wcisk..izolacja go doczepilem do tego co tam byl i elegancko sie trzyma..mialem tam malo miejsca balem sie lutowac bo spzret mam zwyklaka i reka tez nie taka jak u chirurga
Z tylu jedynym problemem jest to ze fotele sa ruchome i wiadomo ze tzreba by bylo pomyslec jak to umiescic zeby np kabla nie zerwac..Podkleic zrodlo swiatla da sie do kosza fotela..kable mozna pzreciagnac tunelem srodkowym...
super jestem tylko ciekawy czy jakiekolwiek błędy będą ....
Z allegro diody kupowałeś ? Ile jest w pasku ? Lutowałeś czy wpinałeś się ?
jeszcze raz ... fajny efekt pracy! I fotorelacja ofkorssss
Z nimi jest tak ze mozna je dzielic na kawalki i sa zapakowane w plastikowe rurki ktore moga sluzyc jako oslonki.. Masz tam pdf zreszta i mozesz looknac szczegoly.>Diodek jest 30 na listwie, ja mam na pol a wiec 15 na stronie, ale spokojnie mozna dac na 4 kawalki jedna..Sa rozne kolory, zielona jest akurat mocnawa
Na tyl kabelki podlaczyc tak samo jak sa podlaczone do poduszek, podgrzewania itd. Gietki przewod, ktory jest na tyle dlugi, ze moze sobie chodzic razem z fotelem.
I jeszcze to nie dziala po otwarciu drzwi ale wtedy kiedy wcisniemy juz przycisk z pilota i normalnie zapala nam sie lampka wewnatrz..Tak samo gasnie, ale to juz oczywiste przy tym sposobie podlaczenia pod lampke.
mmm, nie wiem czy dobrze zrozumiałem lampki zapalają się tylko po otwarciu samochodu z pilota? :lol:
Bóg stworzył kobietę-piwo to wynagrodzenie za tą pomyłkę.
Skoda Octavia Combi 2001 AGR
Skoda Superb 2004 AWX
Skoda Octavia Combi RS 2010 CCZA
I jeszcze to nie dziala po otwarciu drzwi ale wtedy kiedy wcisniemy juz przycisk z pilota i normalnie zapala nam sie lampka wewnatrz..Tak samo gasnie, ale to juz oczywiste przy tym sposobie podlaczenia pod lampke.
mmm, nie wiem czy dobrze zrozumiałem lampki zapalają się tylko po otwarciu samochodu z pilota? :lol:
Nie Zapalaja sie normalnie po otwarciu drzwi tez..Ale jak idziesz do auta zamknietego i wcisniesz sobie z pilota otwieraniem to lampki juz sie wtedy pala..A gdy wysiadziesz z auta ale nie zaryglujesz drzwi, to zapala sie normalnie po ich otworzeniu...
Jak juz pisalem to dziala tak jak lampka glowna i tak samo reaguje
no i zajebioza to wyglada tylko żarówke w podsufitce wymien bo te światło w niej jakieś starsznie żółte i psuje efekt. a modzik zajebisty i tanim kosztem
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Planuje zrobić podobnie, wszystkie podświetlenia łącznie z podsufitką mam pomarańczowe wiec odstępstw nie będzie :P Efekt świetny, robi wrażenie. Koszty to jedynie kilkanaście zł i troche własnej pracy, a, że grzebanie przy naszych octach daje nam frajde więc do roboty
Mały edit: Jak montowaliście listwy z diodami? wkręcaliście sie w coś czy zwykły klej i po sprawie?
Mały edit: Jak montowaliście listwy z diodami? wkręcaliście sie w coś czy zwykły klej i po sprawie?
od str. kierowcy,założyłem na tej kratce - zdjąłem gąbkę a listwę świetlną przywiązałem cienkimi drucikami do kratki od środka i nakryłem gąbką spowrotem
od str. pasażera - listwa naklejona na tą sztywną osłonkę pod schowkiem i także co 10cm przewiązane cienkim drucikiem, trzyma się jak przyszyta :wink:
a ja nie bawiłem się w listwy. Tylko zakupiłem zwykłe diody led 5 mm zeszlifowałem łepek (aby ładniej rozproszyć światło) i zamontowałem po 5 szt na każdą stronę.
Nooo Panowie to mi sie podoba Wygląda to bajerancko, w takim razie jak już były takie kolory, to jutro będe walczył ze zwykłym światłem z żarówki posłuże się lampkami (takie jak w schowku) Jak uda się zrobić to podeśle fotki
Paweł-SK tylko te żarówki mocno sie grzeja miej na to uwage. Jak jutro nie braknie czasu to skoncze u mnie pozostałe 3 punkty, i może cos jeszcze :lol:
A czy ktos wie jak to bylo rozwiazane w O1 z 2000r ? (lift tylko wewnatrz)
U mnie jest inny uklad przewodow w kostce i szczerze mowiac wpinałem się we wszystkie w kostce i w zadnym nie bylo efektu wygaszania razem z lampką.
Moze ktos ma schemat ?
no podziękował...a są wersje z modułem komfortu umieszczonym w drzwiach kierowcy? bo wydaje mi się ze widziałem takie cos :?: albo miałem jakiś koszmar :?
A czy ktos wie jak to bylo rozwiazane w O1 z 2000r ? (lift tylko wewnatrz)
U mnie jest inny uklad przewodow w kostce i szczerze mowiac wpinałem się we wszystkie w kostce i w zadnym nie bylo efektu wygaszania razem z lampką.
Moze ktos ma schemat ?
Ja sie podpinałem pod lampke a kable puściłem koło szyby a potem uszczelka. Nie trzeba zdejmować żadnego plastiku a kabla nie widac.
Czy w końcu ktoś sprawdził czy w O2 będzie w taki sam sposób można podłączyć te diody do oświetlenia ??
Pozdr
Pepet
pepet w o2 najprosciej jest podłączyc sie bezposrednio do przewodów idacych od lampki sufitowej, sciagasz oslone lewego przedniego słupka i tam masz przedowy , niebieski z jasnym i czerwony z jasnym (grubsze lampka przod , ciensze lampka tyl) i wszystko smiaga jak orginalne podswietlenie wnetrza,
ja tak mam zrobione u siebie
Ambiente + pakiet na bezdroża
było 153,4KM / 349,4Nm jest 176,1KM / 386,7Nm
czyzyk64, na zatrzaski jest i łatwo schodzi wiem bo ściągałem ciągnąć kabelek zasilający do diód w lampce w podsufitce. Tylko nic na siłę bo możesz połamać.
Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
Komentarz